Ιστορίες Επιτυχίας

Θóδωρος Κωφíδης

  Ο Καθηγητής κύριος Θόδωρος Κωφίδης γεννήθηκε στην Κομοτηνή εν έτει 1969. Αποφοίτησε από το 7ο Δημοτικό, το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο της πόλης. Υπήρξε μαθητής του κυρίου Σάκη Λιπορδέζη από την Α΄ Γυμνασίου. Σπούδασε Ιατρική σε μερικά από τα πιο διακεκριμένα Πανεπιστήμια του κόσμου, στο Μόναχο, στη Νέα Υόρκη και το Τέξας. Διατέλεσε μαθητής του Καθηγητή Magdi Yacoub, στο Harefield του Λονδίνου. Αποπεράτωσε την ειδικότητά του στην Καρδιοθωρακοχειρουργική στις Πανεπιστημιακές κλινικές του Αννόβερου της Γερμανίας και Stanford California των ΗΠΑ.

Από το 2006 είναι καθηγητής Πανεπιστημίου με έδρα την Σιγκαπούρη, ενώ πρόσφατα του έχει ανατεθεί και η θέση του καθηγητή Πανεπιστημίου της Ζυρίχης. Ο συμπατριώτης μας Καθηγητής Θόδωρος Κωφίδης είναι ειδικός στην Καρδιοχειρουργική ελάχιστης επεμβατότητας και την ρομποτική Καρδιοχειρουργική. Το φάσμα της ειδικότητάς του καλύπτει όλες τις Καρδιοθωρακοχειρουργικές επεμβάσεις τις μεταμοσχεύσεις και τις τεχνητές καρδίες. Έχει διακριθεί παγκόσμια και για την ερευνητική του δράση με πλούσια λίστα βραβείων, ιατρικών δημοσιεύσεων, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, συμμετοχών σε διεθνείς οργανισμούς και τιμητικών προσκλήσεων σε όλο τον πλανήτη. Έχει εισαγάγει την βιονική καρδιά, το ενέσιμο μυοκάρδιο, και πλήθος καρδιοχειρουργικών καινοτομιών και ανακαλύψεων. Πρόσφατα ίδρυσε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας στην Χειρουργική  (Institute for Research and Innovation in Surgery, IRIS), που αποσκοπεί στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην Χειρουργική και την στήριξη της ακαδημαϊκής καριέρας νέων χειρουργών και άλλων επιστημόνων. 

Βασιλάκης Βασίλης

Διαπρέπει στο εξωτερικό και ο πρώην μαθητής μας Βασιλάκης Βασίλειος.

Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Συνέχισε με διδακτορικές σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Μιχαήλ Λογοθέτη. Απέκτησε το διδακτορικό το 2011 και μετά δούλεψε για 5 χρόνια ως ερευνητής σε διάφορα πανεπιστήμια της Αγγλίας, όπως Essex, Surrey, Cambridge, και Brighton. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας (cyber security) και τεχνολογίας δικτύων επόμενης γενιάς. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής έχει συνεργαστεί με γνωστές εταιρείες του κλάδου της πληροφορικής και δικτύων, όπως Ericsson, Fujitsu, InterDigital, Thales Alenia Space, και άλλες. Δούλεψε για ένα χρόνο ως Λέκτορας στο University of West London. Από το 2017 διδάσκει στο University of York στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Κυβερνοασφάλεια (MSc in Cyber Security). Είναι Επίκουρος Καθηγητής (Assistant Professor). Παράλληλα με τη διδασκαλία συνεχίζει την έρευνα στον τομέα ασφάλειας δικτύων και αντιμετώπισης κακόβουλων προγραμματων (computer viruses). Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έχουν δημοσιευτεί σε γνωστά ακαδημαϊκά περιοδικά και συνέδρια και είναι διαθέσιμα από το Google Scholar.

https://scholar.google.co.uk/citations?hl=en&user=-OzxgUwAAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate

vassilakisΣτη φωτογραφία: Βασίλειος Βασιλάκης

Γιάννης Παπάζογλου

   Γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1992.

Μαθητής του φροντιστηρίου έως το 2010, πέρασε ταυτόχρονα στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και Λεμεσού.

Επέλεξε να σπουδάσει στην Κύπρο, στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Ο δρόμος της επιστήμης τον οδήγησε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το 2012-13. Αφού πήρε το Bachelor  του 2015, έκανε το Μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Delft στην Ολλανδία.

Εκεί, κατάφερε να διακριθεί κερδίζοντας δεύτερη θέση με την ομάδα του, σε διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε ο Elon Musk στη Spacex (O διαγωνισμός αφορούσε την κατασκευή φουτουριστικού τρένου της  Spacex, που όταν κατασκευαζόταν θα κινούταν στο εσωτερικό αγωγών μέσα σε κενό αέρος) καλύπτοντας αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων σε μόλις λίγα λεπτά.

Πλέον εργάζεται στο CERN, το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών, και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής, παγκοσμίως.

Γιάννης Στεφανής και Λάμπρος Μητσέλος

STEFANHS 1  Στο πέρασμα των χρόνων δόθηκαν υποτροφίες και βραβεία σε μαθητές που αρίστευσαν. Μάλιστα, τις χρονιές 2002 και 2009 σε δύο μαθητές, ο Λάμπρος Μητσέλος και ο Γιάννης Στεφανής, οι οποίοι έγραψαν 20 σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, πλην της έκθεσης, δόθηκε ώς υποτροφία ένα αυτοκίνητο αντίστοιχα.

Ηλίας Γιαλαμπουκίδης

Πτυχίο Μαθηματικών Α.Π.Θ. (2009)

ΜΔΕ Στατιστική και Μοντελοποίηση Α.Π.Θ. (2011)

Διδακτορικό Δίπλωμα στα Μαθηματικά Α.Π.Θ. (2014)

Ο Δρ. Ηλίας Γιαλαμπουκίδης εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.ΤΗΛ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν Μηχανική Μάθηση, Εξόρυξη Πληροφορίας, Στατιστική Ανάλυση και Μαθηματική Μοντελοποίηση μεγάλου όγκου δεδομένων.

Συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα MULTISENSOR. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε peer-reviewed διεθνή περιοδικά και συνέδρια και έχει παρουσιάσει το ερευνητικό του έργο σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.

Γρηγόρης Λεοντιάδης

   O Γρηγόρης Λεοντιάδης είναι σήμερα επίκουρος καθηγητής στον τομέα Γαστρεντερολογίας του Πανεπιστήμιου McMaster (Καναδάς). Από το 2008 ζει και εργάζεται στη Βόρεια Αμερική, εκπονώντας μελέτες, διδάσκοντας, αλλά και εξασκώντας την γαστρεντερολογία κλινικά. Είχε προηγηθεί η θέση λέκτορα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη. Καθοριστική για την μετέπειτα ιατρική του κατεύθυνση υπήρξε η συμμετοχή του στο τότε πιλοτικό πρόγραμμα Erasmus ECTS στην Αγγλία ως προπτυχιακός φοιτητής.

Το 2005 επιλέχθηκε από τη διεθνή επιτροπή Emerging Leaders Programme ως ένας από τους 40 σημαντικότερους στον κόσμο ερευνητές κάτω των 40 ετών στον χώρο της γαστρεντερολογίας. Ηταν ακόμη εδώ, στην Ελλάδα, όπου είχε ήδη βάλει γερές βάσεις για μέλλον λαμπρό.

Ακολουθήστε μας
facebook
 instagramimages

Search